in

LOLLOL LOVELOVE TUGYTUGY WOWWOW

Pitate se zašto vam doručak nekad sjajno sjedne, a nekada ne? U ovome leži problem!

ve namirnice strogo izbjegavajte na prazan želudac

Dogodi li vam se da dođete ujutro na posao, a vaša crijeva proizvode zvukove koji odzvanjaju sobom? Nekada vam doručak sjajno sjedne, a nekada vam jednostavno nikako ne legne? Ako imate problema sa želucem, donosimo vam savjet vrijedan zlata. Ove namirnice bi trebali potpuno izbjegavati za doručak, odnosno prazan želudac.

Citrusi

Iako je širom svijeta normalno popiti čašu finog, cijeđenog soka od limuna ili drugog voća u samo jutro, bolje je izbjegavati. Citrusi mogu izazvati žgaravicu, ali ako ste baš veliki obožavatelj, malo vode pomiješane s limunom neće vam škoditi.

Banana

Priznajte, koliko ste puta pojeli bananu ujutro, onako, da vam nije prazan želudac. No, to nije dobro jer ona naglo podiže razinu šećera u krvi, ali isto tako da razina može i pasti. Posljedica toga je nagli napad gladi tokom dana.

Sirovo povrće

Iako je sirovo povrće zdravo i bogato vitaminima i mineralima, ne preporučuje se za doručak. Razlog je jasan, ono je pravi izazov za našu probavu, pogotovo kada je u pitanju prazan želudac, prenosi Centar zdravlja.

Jogurt

Mnogi će svoj dan početi jogurtom, ali ukoliko imate osjetljiv želudac, on bi vam mogao teško pasti za doručak. Sadrži zdrave mliječne bakterije koje ne stižu do crijeva jer ih prazan želudac ubije svojom kiselinom.