in ,

LOLLOL LOVELOVE TUGYTUGY WOWWOW

Iz Sonyja očekuju da će njihov novi gamerski uređaj biti veliki prodajni hit!

Nova generacija

Nova generacija Sonyjevog uređaja za virtualnu stvarnost koji je namijenjen korisnicima PlayStationa 5 na tržištu bi se trebala pojaviti početkom sljedeće godine, a čini se kako u japanskoj kompaniji očekuju veliku potražnju za tim uređajem. Prema navodima američkih medija, Sony planira proizvodnju 2 milijuna modela naglavnog uređaja VR2 između septembra i marta 2023.

Očekuje se da bi upravo u to vrijeme, negdje oko trećeg mjeseca sljedeće godine Sony i službeno mogao predstaviti novi uređaj i početi s njegovom prodajom. Zanimljivo, novinari Bloomberga, pozivajući se na izvore iz kompanije, tvrde da Sony nema nikakvih problema s nabavnim lancima i komponentama potrebnim za njegovu proizvodnju. Svakako, svih komponenti ima dovoljno tako da u svakom trenutku mogu prilagoditi proizvodnju potražnji.

Iako je Sony do sada objavio brojne informacije o svom VR uređaju, neke stvari, poput cijene, i dalje su nepoznate. Sony PlayStation VR2 imat će ekran rezolucije do 4K, frekvencije osvježavanja od 90 ili 120 Hz, a u njemu će implementirati novu metodu renderiranja sadržaja zahvaljujući kojoj će samo dijelovi slike biti izoštreni. Neće podržavati igre za stariju verziju PS VR-a, a kada se pojavi na tržištu, bit će dostupno dvadesetak igara prilagođenih za igranje u virtualnoj stvarnosti.

Za sad je potvrđeno tek nekoliko igara koje bi trebale biti dostupne i prilagođene za virtualnu stvarnost, među njima su Horizon: Call of the Mountain, Among Us VR te Firament, prenosi IGN.