in ,

LOLLOL LOVELOVE TUGYTUGY WOWWOW

Elon Musk se predomislio i ipak kupuje društvenu mrežu Twitter?

Trgovanje dionicama Twittera obustavljeno je nakon izvješća da će Elon Musk nastaviti s preuzimanjem Twittera

Elon Musk namjerava kupiti Twitter po izvornoj cijeni koju je ponudio prije nekoliko mjeseci prije nego što je odustao od ugovora. Dionice Twittera porasle su gotovo 13 posto prije nego što je trgovanje zaustavljeno. Do obustave trgovanja najprije je došlo do volatilnosti, a zatim je zaustavljeno zbog vijesti na čekanju, prenosi Bloomberg.

Musk se trebao suočiti s Twitterom na sudu kasnije ovog mjeseca nakon što se pokušao povući iz preuzimanja, ali izvještaji govore da je ovaj tjedan poslao pismo Twitteru nudeći poštivanje uvjeta originalnog ugovora.

U aprilu je milijarder ponudio platiti nešto više od 54 dolara po dionici, ali samo nekoliko sedmica kasnije odustao je od kupnje, navodeći da je broj računa na platformi veći nego što je Twitter tvrdio. Iz popularne društvene mreže odbacili su optužbe te su tužili Muska kako bi ga prisilili da se dogovor provede.

Twitter navodno pažljivo razmatra Muskovi ponudu čije je ponašanje u ovom poslu do sada bilo promjenjivo, ali ako je ova objavljena ponuda vjerodostojna, to će biti velika pobjeda za dioničare Twittera i njegove odvjetnike, piše BBC.

U izvješću Wall Street Journala stoji da je Muskov pravni tim prenio prijedlog Twitterovom timu “preko noći u ponedjeljak” prije hitnog sudskog ročišta koje je bilo zakazano za utorak.