in ,

LOLLOL LOVELOVE TUGYTUGY WOWWOW

Hakeri pronašli novi način da “probiju” PlayStation 5

Lens Mekdonald, PlayStation haker, je prikazao novi način eksploatisanja PlayStation 5 konzole koji mu je omogućio da instalira softver na svojoj konzoli

Uz pomoć novootkrivene PlayStation 5 ranjivosti, Lens je uspio da instalira PlayStation 4 PKG fajl Konamijevog zloglasnog PT demoa, koji više nije dostupan za preuzimanje.

Na Twitteru, Mekdonald je objavio dokaz o uspješnom “probijanju” PlayStation 5 konzole, mada u ovom trenutku nije poznato kako će ovo uticati na Sony dugoročno, prenosi Overclock3d.

U ovom trenutku, djeluje da PlayStation 5 “jailbreak” omogućava samo limitiran pristup konzoli, radi samo na verziji 4.03 ili ranijim verzijama Sony PlayStation firmwarea. Pored toga, otkrivena mana radi samo oko 30% puta i trenutno nudi samo pristup čitanju/upisu na konzoli. Ranjivost ne omogućava PS5 korisnicima da iskoriste izvršni kod na sistemima.

Također, ovako probijena PlayStation 5 konzola se ne može koristiti za piratske igre ili neke druge nelegalne radnje. Ipak, ovime se otvaraju vrata za neke potencijalne buduće maliciozne radnje.

Očekuje se da će Sony uskoro pronaći način da ojača PlayStation 5 firmware u predstojećem periodu, kako bi svoju konzolu zaštitio od ove i budućih ranjivosti