in ,

LOLLOL LOVELOVE TUGYTUGY WOWWOW

Twitterov taster za uređivanje poruka je stigao, ali neki će morati još da čekaju

Twitter Blue pretplatnici u Kanadi, Australiji i na Novom Zelandu će prvi dobiti opciju izmjene tvitova

Nakon što su korisnici godinama molili Twitter da implementira taster za izmjenu tvitova, želja im je konačno ispunjena. Kompanija je počela da isporučuje funkciju korisnicima u Kanadi, Australiji i na Novom Zelandu.

Međutim, funkcija ja dostupna samo Twitter Blue pretplatnicima. Pored toga, opcija nije dostupna u Sjedinjenim Američkim Državama, koji će je dobiti uskoro. Također, Twitter planira da je ponudi i na drugim tržištima.

Twitter Blue pretplatnici, koji su poslali tvit i napravili grešku, imat će 30 minuta da izvrše izmjene.

Tokom tog vremenskog perioda tvit će moći da izmjene do pet puta. Zbog transparentnosti, u tvitu će se vidjeti “last edited” oznaka i vrijeme posljednje izmjene. Klikom na nju, vidjet će se kompletan historijat izmjena.

Kompanija tehnički još uvijek testira opciju izmjene tvitova – bit će dostupna u okviru Labs sekcije Twitter Blue servisa, čija pretplata košta pet dolara mjesečno.

Prema navodima sa stranice za podršku, moći će da se mijenjaju samo originalni tvitovi i citati. Teme, odgovori, retvitovi, zakačeni tvitovi, Super Follow tvitovi i oni koji dolaze sa eksternih sajtova neće moći da se mijenjaju.