in , ,

LOLLOL LOVELOVE TUGYTUGY WOWWOW

Sony kupcima već isporučuje novu verziju PS5!

Sony

Za razliku od prethodne generacije koja je naknadno predstavljena u Pro i Slim verzijama, čini se da Sony još nema jasne planove o tome kada će predstaviti nove verzije svoje PlayStation 5 igraće konzole. Ipak, to ne znači da kompanija nije izvršila neke nadogradnje na već predstavljenom modelu.

Naime, prenosi se da je japanska kompanija nedavno počela da kupcima isporučuje novi CFI-1202 model PlayStationa 5. Ova verzija PS5-a primijećena je u Australiji, a YouTuber Austin Evans snimio je videozapis u kojem otkriva detalje o novoj verziji aktuelne Sonyjeve igraće konzole.

Tako on u svom videozapisu navodi da je najnovija nadograđena verzija PlayStationa 5 nešto lakša od originalne verzije. Osim manje težine, gore pomenuti YouTuber navodi da se nova verzija PlayStationa 5 manje zagrijava, a da je istovremeno i energetski efikasnija.

Tu se razlike ne završavaju jer WccFTech izvještava da novi PlayStation 5 dolazi s poboljšanim AMD Ober procesorom, koji nosi naziv Oberon Plus. Radi se o procesoru koji je baziran na 6 nm proizvodnom procesu od strane TSMC-a. Zahvaljujući upravo novom procesoru, nova verzija konzole manje se zagrijava, što uzrokuje i to da ima manji hladnjak, koji je dovodi do još lakše težine PlayStationa 5.

Čini se da, pored ovih gore navedenih stvari, nova verzija PlayStationa 5 nije donijela više promjena u odnosu na originalnu verziju.

Sony obično objavljuje nove verzije svojih konzola otprilike 3 godine nakon predstavljanja originalne verzije. S obzirom na to da je od predstavljanja originalne verzije PlayStationa 5 prošlo oko dvije godine, očekivati je da sljedeće godine japanska kompanija predstavi PS5 Slim ili PS5 Pro.