in

LOLLOL LOVELOVE TUGYTUGY WOWWOW

Najskuplji parfem na svijetu košta više od milion dolara, a vjerovatno nikada niste čuli za njega

Traje i do 20 sati

Uvršten u Guinnessovu knjigu rekorda kao parfem na čijoj se bočici nalazi najviše dijamanata na svijetu, odnosno njih 3500, Shumukh je proglašen najskupljim parfemom na svijetu.

Jedna bočica ovog parfema košta više od 1,29 miliona dolara. Napravio ga je Asghar Adam Ali, vlasnik luksuzne kompanije Nabeel Perfumes. Prvi put je predstavljen 2019. godine u hotelu Armani u Dubaiju.

Shumukh također ima 2,5 kilograma bisera, 18-karatno zlato i 5,9 kilograma čistog srebra. Parfem je napravljen od ulja ouda iz Indije, jantara, sandalovine, čistog ulja turske ruže, pačula i tamjana, a trebalo je više od 490 pokušaja da se dođe do idealnog mirisa, prenosi 1klik.hr.

Nakon što se nanese na kožu, miris Shumukha traje više od 12 sati, a ako se nanese na tkaninu i do 20 dana. Još jedna zanimljivost je da je ovaj parfem unisex, odnosno mogu ga koristiti i žene i muškarci.

Neki od parfema koji su se također našli na lisiti najskupljih su JAR Bolt of Lightning, Joy by Jean Patou, Caron Poivre, Hermes 24 Faubourg, Clive Christian No.1.