in ,

LOLLOL LOVELOVE TUGYTUGY WOWWOW

Želite Dynamic Island na svom Androidu? Postoji aplikacija!

Apple je smislio odlično softversko rješenje za ovu pilulu

Apple je ove godine napokon odlučio napraviti promjenu dizajna prednje strane nekih svojih iPhone uređaja. Iako smo se nadali da će čitava iPhone 14 serija dobiti promjenu na tom polju, to se nije desilo, već novi dizajn dobili su samo iPhone 14 Pro i iPhone 14 Pro Max. Tako ova dva telefona pri vrhu ekrana posjeduju pilulu, koja je zamijenila klasični zub.

Apple je smislio odlično softversko rješenje za ovu pilulu, te je ona funkcionalna. Kompanija je nazvala Dynamic Island, jer može prikazivati razne informacije i nuditi razne mogućnosti. Nedugo nakon predstavljanja saznali smo da će Android telefoni gotovo sigurno dobiti ovu funkciju samo pod drugim nazivom i već sada je moguće preuzeti aplikaciju na Google Play Store-u.

Nova aplikacija pod nazivom Dynamic Spot, koja je razvijena od strane Jawomo-a, može u nekoj mjeri oponašati Appleov Dynamic Island.

Ova aplikacija trenutno je dostupna besplatno u Google Play trgovini i omogućava podešavanje položaja i veličine otoka, ovisno o tome gdje se nalazi notch na Android uređaju.

Također, ova aplikacija nudi razne prilagodbe, kao što je odabir vrste obavijesti koje će se prikazivati na otoku, a može prikazivati i dvije skočne obavijesti odjednom. Ograničene funkcije nudi besplatna aplikacija, ali ako ste spremni platiti 4,99 dolara, možete dobiti i Pro verziju sa još više opcija.

Sa portala Phone Arena prenose da su testirali ovu aplikaciju i da ona zaista nudi brojne opcije, a naročito se to odnosi na Pro verziju aplikacije, koja se plaća. Treba naglasiti da je aplikacija trenutno u beta fazi, što znači da može imati problema sa kompatibilnošću.