in ,

LOLLOL LOVELOVE TUGYTUGY WOWWOW

Instagram prati vašu lokaciju i dijeli je?

Instagram u novom problemu “navodno” prati lokaciju korisnika i dalje je prosljeđuje

Popularna društvena mreža Instagram nakon određenog vremenskog perioda u kojem je „našla svoj mir” čini se da je ponovno na meti korisnika.

Riječ je o posljednjem postu koji je u zaista kratko vrijeme postao viralan. U njemu se tvrdi kako Instagram prati (i bilježi) našu lokaciju i onda je dijeli kada to ostali korisnici (pratitelji) zatraže.

Nije trebalo proteći dugo vremena kako se o ovome oglasio CEO Instagrama, Adam Mosseri. On je naveo kako su sve tvrdnje iznesene u tom postu čista neistina te imaju samo za cilj naštetiti reputaciji Instagrama.

Moramo reći kako se ove tvrdnje vezuju uz praćenje lokacije ako unutar postavki omogućeno „lokacija” same Instagram aplikacije. Korisnici su odmah krenuli u postavke i onemogućili lokaciju da Instagram istu može i bilježiti.

CEO Instagrama sve navode dodatno ublažava navodima kako Instagram nije nikada i neće nikada pratiti lokacije svojih korisnika. Ostavimo mi riječi „odbrane” po strani i navedimo kako post navodi da je aktualna verzija Instagrama za Android i iOS.

Ostaje vidjeti što će imati za reći Android odnosno Google i Apple ali smo sigurni kako će se „ograditi” od svega i navesti da je to problem isključivo vezan za Instagram i njegov rad same aplikacije.