in ,

LOLLOL LOVELOVE TUGYTUGY WOWWOW

Znate li šta sve možete tipkom Home na novom iPhoneu SE?

Naravno, možete je upotrijebiti kako biste se vratili na početni zaslon. No to nije sve

Novi iPhone SE po puno toga je moderan pametni telefon sa starom dušom. U poređenju s aktualnim modelima iPhonea ima manji ekran s debljim obrubom, jednu kameru i tipku Home s ugrađenom tehnologijom Touch ID.

Ako baš volite fizičke tipke te vrste, pogledajte što sve može napraviti s njom.

Naravno, možete istu upotrijebiti kako biste se vratili na početni ekran. To se podrazumijeva. Također će poslužiti za otključavanje iPhonea i aktivaciju digitalne osobne pomoćnice Siri.

Pretvorite iPhone u povećalo

Svaki pametni telefon može poslužiti kao povećalo. Otvorite kameru, usmjerite ga prema onome što želite promatrati i zumirajte. Ali, s iPhoneom postoji lakši način kako uvećati tekst ili objekte u stvarnom svijetu.

Pomoću opcije Magnify aktivirat ćete povećalo u Appleovom mobitelu trostrukim klikom na tipku Home. Kako bi to bilo moguće, morat ćete se malo poigrati postavkama.

Otvorite redom Settings, Accessibility i Accessibility Shortcut pa zatim kucnite Magnifier. Osim lakšeg pristupa zumiranju na raspolaganju su vam i mogućnost povećanja zasićenosti svjetlinom, dodavanje filtera, uključivanje baterijske svjetiljke i snimanje fotografija.

Za isključivanje opcije dovoljno je potegnuti prstom po ekranu od dna prema vrhu.

Prigušite svjetlinu ekrana više nego inače

Za tipku Home možete vezati i opcijuZoom. Osim, naravno, zumiranja pomoću nje možete pristupiti i nizu postavki koje će zaslon učiniti čitljivijim.

Jedna od njih je Low Light, kojom možete prigušiti svjetlinu ekrana više nego što bi to inače bilo moguće putem postavke u Control Centeru.

Otvorite redom Settings, Accessibility pa Accessibility Shortcut i odaberite Zoom. Nakon toga tri puta kliknite tipku Home. Trebalo bi se pojaviti malo dugme na ekranu. Kucnite ga, pa kucnite Zoom Out. Kucnite ga ponovno, i zatim odaberite Choose Filter pa Low Light.

Poželite li isključiti tu opciju, kliknite tipku Home tri puta zaredom.

Olakšajte korištenje ekrana jednom rukom

Za ovo će trebati aktivirati opciju Reachability. Otvorite Settings, Accessibility i Touch pa uključite sklopku uz Reachability. Nakon što je uključena bit će dovoljno lagano kliknuti tipku Home. Gornja polovica ekrana će se spustiti u donju kako biste ju lakše mogli dosegnuti.

Za povratak u pregled preko cijelog zaslona ili kucnite gornju polovicu ekrana ili dva puta kliknite tipku Home, piše CNET.