in ,

LOLLOL LOVELOVE TUGYTUGY WOWWOW

Sony potvrdio: PS5 će uskoro dobiti veoma bitnu nadogradnju!

PlayStation 5

Sony je danas počeo s isporučivanjem nove nadogradnje za PlayStation 5 i PlayStation 4. Nova nadogradnja donosi niz novih opcija, uključujući poboljšanja party chata, mogućnost „pinovanja“ igara na početni ekran, glasovne naredbe, poboljšanja korisničkog interfejsa konzole i nadogradnja Pulse 3D bežičnih slušalica.

Također, Sony je dodao tamni način rada za PS Remote Play na iOS-u i Androidu. Međutim, iako su ove nadogradnje itekako korisne i zanimljive, što doprinosi još boljem iskustvu korištenja PlayStationa 5, najava VRR podrške će oduševiti sve one koji posjeduju kompatibilne HDMI 2.1 ekrane.

VRR dinamički sinhronizuje brzinu osvježavanja prikaza grafičkog izlaza konzole PS5. Ovo će poboljšati vizuelne performanse za PS5 igre minimiziranjem ili eliminacijom vizualnih artefekata, kao što je problem s „kidanjem“ ekrana. Igranje mnogih PS5 igara bit će znatno uglađenije, jer se scene odmah renderiraju, grafika izgleda jasnije, a kašnjenje unosa je smanjeno, naveli su, između ostalog, iz Sony-a na objavi na PlayStationu Blogu.

Iz Sony-a navode da će prethodno objavljene igre za PS5 zahtijevati zakrpu kako bi one u potpunosti bile optimizovane za VRR, dok će igre koje budu predstavljene u budućnosti vjerovatno pri objavi stići sa VRR podrškom. Tako će japanska kompanija u naredno vrijeme objaviti zakrpe za već postojeće igre, kako bi dobile VRR podršku.

To dalje znači da će VRR podrška biti ograničena samo na igre koje budu primile zakrpu. U postavkama PS5 postojat će opcija za primjenu VRR-a na nepodržane igre, što bi donekle moglo poboljšati kvalitetu nekih igara, koje ne dobiju zakrpu.

VRR ne samo da će poboljšati performanse igara koje mogu imati nestabilnu brzinu kadrova, već će pomoći i u bržem odazivu, prenosi TechRadar.