in ,

LOLLOL LOVELOVE TUGYTUGY WOWWOW

Instagram uveo veliku promjenu: Mnoge će oduševiti!

Nakon brojnih zahtjeva korisnika

Instagram je već odavno uveo opciju kojom je razočarao mnoge korisnike, jer su se objave prikazivale po osnovu algoritma, gdje je sam on određivao po kojem će kriteriju svrstati objave na Vašem računu. Za sve one kojima se ovaj metod svrstavanja objave nije sviđao, danas je osvanuo lijep dan. To je zbog toga što je Instagram upravo najavio da u aplikaciju vraća hronološki feed.

Nova verzija aplikacije ima dva neobavezna feeda do kojih možete doći dodirom na Instagram logo, koji se nalazi na vrhu Instagram logotipa. Tu postoje dvije opcije i to – Following i Favorites. Prva opcija znači da imate priliku vidjeti svaku objavu osoba koje pratite i to na način da su poredane po vremenu objave, odnosno najprije ćete vidjeti najnovije objave, prenosi GSM Arena.

Druga opcija je Favorites. Ova opcija omogućava korisnicima da dodaju do 50 profila u svoje favorite, te kada korisnici izaberu ovu opciju moći će vidjeti samo objave osoba koji se nalaze na listi Favorites. Također, u bilo kojem trenutku je moguće napraviti promjenu na listi omiljenih profila. Korisnici neće biti obavješteni kada ih dodate ili uklonite s liste.

Ipak, da ne bude sve tako bajno, Instagram se pobrinuo jednim veoma nepraktičnim rješenjem.

Naime, niti jednu od ove dvije naprijed navedene opcije – Following i Favorites, nije moguće postaviti kao zadanu opciju, barem za sada. Dakle, kada korisnici svaku put uđu na Instagram i dalje će im zadano biti postavljen Feed baziran na algoritmu, te će korisnici svaki put ponovo morati izabrati Following ili Favorites opciju. Očekivati je da će Instagram ovo ubuduće promijeniti, te da nećete morati sa svakim ulaskom u aplikaciju mijenjati raspored Feeda.