in ,

LOLLOL LOVELOVE TUGYTUGY WOWWOW

(VIDEO) Metroid Dread dobiva nove načine igre: Nitendo objavio sve detalje!

Gaming

Nintendo je objavio besplatno ažuriranje za Metroid Dread uvodeći dva nova načina igre.

Za iskusne igrače koji traže dodatni izazov, postoji način rada Dread Mode, koji uzrokuje završetak igre ako igrač jednom udari. S druge strane ljestvice, novopridošlice mogu isprobati Rookie Mode, koji nudi povećani oporavak i manje štete od šefova.

Drugo besplatno ažuriranje koje će biti objavljeno u aprilu će dodati Boss Rush mod, koji će igračima omogućiti da se bore s nizom šefova dok ne budu poraženi. Metroid Dread bi već mogao biti bestseler serije svih vremena, sudeći prema posljednjim financijskim rezultatima Nintenda.

Prošle sedmice, kompanija je potvrdila da je Dread, koji je izašao za Nintendo Switch u oktobru,  prodao 2,74 miliona jedinica do kraja decembra 2021.

Iako je teško doći do podataka o javnoj prodaji za cijelu Metroid seriju, nikada nije zabilježeno da je Metroid prodao više od tri miliona primjeraka.

Metroid Dread developer MercurySteam radi na akcijskom RPG-u iz trećeg lica smještenom u mračni svijet fantazije, objavljeno je u novembru. Pod kodnim nazivom Project Iron, multiplatformska igra ima početni proračun za razvoj od 27 miliona eura (30,7 miliona dolara).

Project Iron IP u suvlasništvu je MercurySteama i Digital Brosa, matične kompanije 505 Games, koja će raditi na razvoju naslova.