in ,

LOLLOL LOVELOVE TUGYTUGY WOWWOW

Prvo upoznavanje, pa tek onda fotografija: Tinder želi da idete na spojeve naslijepo

Nova opcija

Popularna aplikacija za dejting uskoro dobija opciju ‘Spoj naslijepo’ koja će u središnji fokus umjesto izgleda staviti osobnost.

Tinder uvodi opciju ‘Blind Date’ (spoj naslijepo) koja uobičajeno prebacivanje lijevo ili desno zamjenjuje razgovorom i istraživanjem interesa prije otkrivanja njihova izgleda. Spoj naslijepo najnoviji je dodatak Tinderovom Fast Chatu koji sadrži opcije poput ‘Hot Takesa’ (kratki razgovori).

Zahvaljujući ‘Blind Dateu’ korisnike će se spajati temeljeno na zajedničkim temama, upitnicima i igrama. Ako se oba sudionika razgovora odluče na spoj, dobit će priliku vidjeti fotografiju osobe s kojom su provele vrijeme, objašnjava Verge.

U sklopu ove opcije, Tinderovi korisnici odgovarat će na kratka pitanja poput ‘U redu je nositi majicu ___ puta prije nego što je stavite u pranje’ ili ‘Stavljam kečap na ___.’ Ako vam se odgovor ne svidi, uvijek možete pokušati spoj s nekim drugim.

Opcija je dizajnirana da stvara ‘nizak pritisak’ na korisnike te ‘reflektira moderne navike spojeva kod generacije Z, kao i njihove nostalgije za devedesetima’. Kompanija tvrdi da je tokom ranog testiranja opcije ostvareno 40 posto više uspješnih spojeva nego u ostalim opcijama Fast Chata koji sadrže profile i fotografije.

Američki korisnici Tindera novoj opciji mogu pristupiti sad, a ostatak svijeta dobit će istu tokom idućih mjeseci.