in ,

LOLLOL LOVELOVE TUGYTUGY WOWWOW

Pet zanimljivih alternativa za Google Maps koje rade i offline!

Besplatno preuzimanje

Google Maps uverljivo je najbolja aplikacija za navigaciju, ali postoje alternativna rješenja, koja svakako nisu loša. Posebno u trenucima kad nude ono što je neko vrijeme bila Googleova glavna prevaga – offline navigacija.

Dakle, u obzir dolaze samo one koje imaju tu mogućnost, zbog čega na listi koja slijedi neće biti Waze. Inače bi bio… No, Google je kupio tu aplikaciju još 2013. pa zapravo bolje da se ne navodi kao alternativa za Google Maps. Pa krenimo…

Sygic GPS Navigation & Maps (nije besplatna)

Riječ je o lideru u smislu navigacijskog softvera i njegova mobilna aplikacija nudi naprednu integrafiju offline podrške. Ona omogućava korisnicima preuzimanje mapa svih zemalja na svijetu, a da bi bile relevantnije, tu je partnerstvo s TomTom.

Kompanija nudi nadopunu mapa potpuno besplatno nekoliko puta godišnje i ta opcija dolazi s POI podrškom, GPS navigacijom za pješake i mogućnost glasovnih naredbi koje uključuju imena ulica.

Aplikacija je dostupna za iOS i Android uređaje, ali i za CarPlay te Android Auto. Ipak, treba napomenuti da nije besplatna, no nudi sedam dana probe.

MAPS.ME

Ako vas nije briga za CarPlay ili Android Auto, ovo je aplikacija za vas. Podrška za offline mape je impresivna, nudi generiranje ruta za pet različitih načina kretanja, od automobila, javnog prijevoza i bicikala. Zahvaljujući korištenju OpenStreetMapa podataka, precizna je koliko je to moguće. Potpuno je besplatna, dostupna za iOS i Android uređaje.

OsmAnd Maps

Baš kao MAPS.ME, tako i OsmAnd nudi sve moguće offline mape, ali dolazi s podrškom za CarPlay. Također se koristi OpenStreetMap podacima, a nudi i sve druge opcije kao MAPS.ME. Developeri pak navode da se jednom mjesečno nudi bar jedna nadopuna. Iako nema podrške za Android Auto, dostupna je za Android uređaje.

TomTom GO Navigation (nije besplatna)

Radi se o jednom od lidera u ovom području, a značajno je što ima offline podršku. I to kakvu… Za čak 150 zemalja i preuzimaju se direktno s aplikacije dok je korisnik spojen na internet. Podaci koji se pritom nude nisu samo vezani za rute već i ograničenja brzine, radove na cestama i sve druge važne detalje na saobraćajnicama.

Ipak, glavna stavka je što se TomTom koristi svojim mapama pa korisnici uvijek imaju najtačnije moguće podatke.

Aplikacije je dostupna za iOS i Android uređaje, ali nije besplatna. Ipak, nudi se 30 dana probnog perioda.

HERE WeGo Maps & Navigation

Sygic i TomTom su za HERE najveći rivali pa se na toj aplikaciji mogu pronaći praktički identične opcije. Uz jednu veliku iznimku – HERE je potpuno besplatan i dostupan za iOS te Android uređaje, prenosi  ITCBusiness.