in ,

LOLLOL LOVELOVE TUGYTUGY WOWWOW

(VIDEO) Nintendo je najavio Xenoblade Chronicles 3

MonolithSoft nas ponovo vraća u Xenoblade Chronicles svijet

Nakon uspešnog i veoma dobro prihvaćenog remastera originalne igre, MonolithSoft nas ponovo vraća u Xenoblade Chronicles svijet ovog septembra.

Tokom sinoćnjeg Nintendo Directa najavljen je Xenoblade Chronicles 3. Autori su potvrdili da će sljedeća igra biti smještena u skroz novi svijet, ali da će i postojati veze sa prvom i drugom igrom. Prvi trailer je prikazao nove likove i lokacije, samo blago nagoveštavajući priču bez otkrivanja prviše konkretnih detalja o radnji i mehanikama.

Saopštenje za medije nakon Direct-a sinoć donijelo je malo više informacija: „Igrači će ući u uloge protagonista Noa i Mia usred previranja između neprijateljskih nacija Kevesa i Agnusa. Šest likova koji potiču iz tih nacija će učestvovati u velikoj priči sa ‘životom’ kao centralnom temom.”

Prvi Xenoblade Chronicles originalno je objavljen 2010. godine za Nintendo Wii, nakon što su fanovi morali da prave kampanju da se ova igra lokalizuje i za tržišta izvan Japana. Nakon spin-off naslova za Wii U i nastavka za Switch, Xenoblade Chronicles je dobio HD remaster 2020. godine takođe ekskluzivno za Switch, dok se protagonista Shulk pojavio i kao igrivi lik u Super Smash Bros.

Xenoblade Chronicles svoje poreklo vuče još od Xenogears-a, veoma istripovanog PlayStation RPG-a koji je osvojio srca igrača svojom neponovljivom pričom i fantastičnim soundtrackom. Xenogears je režirao Tetsuya Takahashi, koji je inače pisac scenarija i za Xenoblade Chronicles 1 i 2.

Xenoblade Chronicles 3 stiže samo na Nintendo Switch u septembru 2022., prenosi IGN.