in ,

LOLLOL LOVELOVE TUGYTUGY WOWWOW

Službeno je: YouTube uklanja prikaz broja dislajkova

Nova pravila

YouTube je danas objavio svoju odluku da broj „ne sviđa mi se“ ne bude dostupan javnosti, nego samo kreatoru. Odluka je prilično kontroverzna s obzirom na to da je to najbolji pokazatelj mišljenja publike.

No YouTube ne misli tako, oni vjeruju da će promjena bolje zaštiti kreatore od uznemiravanja i smanjiti prijetnju od ciljanog napadanja dislajkovima.

Tvrtka također navodi da dugme ostaje na starom mjestu i da ga korisnici i dalje mogu stisnuti kako bi izrazili svoje nezadovoljstvo predstavljenim sadržajem. Dok će kreatori moći pratiti svoje „nesviđanje“ u YouTube studiju zajedno s drugim analitičkim podacima o izvedbi svog videozapisa.

Promjena je uslijedila nakon eksperimenta koji je YouTube pokrenuo ranije ove godine, a čiji je cilj bio utvrditi hoće li ove promjene smanjiti napade nesviđanja i uznemiravanja kreatora. YouTube je tada objasnio da broj nesviđanja prikazan javnosti može utjecati na dobrobit autora i da može motivirati ciljane kampanje da dodaju svoj palac dolje.

YouTube ne bi bila prva velika platforma koja eksperimentira s idejom smanjenja javne vidljivosti signala koji prenose osjećaj korisnika. Iz sličnih razloga povezanih s mentalnim zdravljem, Instagram je prije nekoliko godina počeo testirati kako bi sakrio svoj broj lajkova na globalnom nivou, ali na kraju se od toga odustalo, navodi Techcrunch.com.