in ,

LOLLOL LOVELOVE TUGYTUGY WOWWOW

Instagram uvodi novu opciju

Uzmite pauzu

Aplikacija Instagram odnedavno ima novog nadređenog, a to je Meta, a na Facebook. Facebook se tako pozicionirao sada u istu ravan sa ostalim aplikacijama koje su u vlasništvu Meta-e, a među njima su i WhatsApp, Instagram i drugi.

Sve Meta-ine aplikacije, a naročito naprijed dvije navedene, u posljednje vrijeme bilježe promjene.

Naime, glavni u Instagramu, Adam Mosseri, najavio je da je Instagram počeo testirati novu opciju, a koja nosi naziv „Take a Break“, kako bi pomogla korisnicima da kontrolišu svoje prisustvo na društvenim mrežama, odnosno konkretno u ovom slučaju na Instagramu. Iz Instagrama navodno ovom opcijom žele potaknuti korisnike koji su dugo na Instagramu da naprave pauzu od ove društvene mreže.

Ova opcija će se, ipak, uključivati od strane korisnika, na način da ćete imati mogućnost postaviti podsjetnik u aplikaciji da napravite pauzu od Instagrama, nakon što ste je prethodno neprekidno koristili 10, 20 ili 30 minuta. Mosseri je naveo da je ova opcija razvijena u cilju napora da se ljudima pokuša dati više kontrole nad njihovim korištenjem Instagrama, a on navodi da će Instagram u budućnosti imati još sličnih ideja, čiji će krajnji cilj biti da korisnici manje upotrebljavaju ovu društvenu mrežu.

Instagram je na ovoj opciji sarađivao i sa stručnjacima van Instagrama, odnosno vanjskim saradnicima, a ona će se najprije početi uvoditi malom postotku korisnika tokom sljedećih dana, a ako testiranje prođe bez problema, opcija bi svim korisnicma ove popularne aplikacije mogla biti dostupna za mjesec-dva, prenosi GSM Arena.