in ,

LOLLOL LOVELOVE TUGYTUGY WOWWOW

Novi udar na Pixel 6: Korisnici prijavljuju “čudne” probleme

Novi problemi

Zadnjih par dana nisu donijeli ništa dobro za Pixel 6 seriju telefona, u centru pažnje su se našli zbog nefunkcionalnog senzora za otisak prsta.

Prvi problem je bio da je senzor bio prespor, a ako je vjerovati Googleu uzrok tome su bili novi sigurnosni algoritmi, a samo dan nakon isplivao je novi problem, u kojem je senzor prepoznavao neregistrirane prste kao registrirane. Uglavnom uređaj se otključavao na svačije otiske, ne samo na vlasnikov.

A danas je senzor odlučio potpuno prestati raditi, korisnici na Redditu javljaju kako se senzor na Pixel 6 potpuno pokvario, a razlog je poprilično bizaran. Navodno, nakon što Pixel 6 potpuno ostane bez baterije, pametni telefon nekako trajno onemogućuje senzor otiska prsta.

Međutim, otkriveno je i rješenje za ovaj problem, a to je vraćanje mobitela na tvorničke postavke. Za sad je to jedino rješenje, a nadamo se da će Google uskoro ispraviti ovu grešku nekim manje bolnim načinom od potpunog brisanja uređaja. Neki su korisnici primijetili da je skener otiska prsta postao potpuno nefunkcionalan čak i nakon vraćanja na tvorničke, tako da apsolutno nikakve garancije nema.

Jedan korisnik se čak požalio kako njegov Pixel 6 također ima ovaj problem iako nikad nije ostao bez baterije. Drugim riječima, istrošena baterija može biti primarni okidač, ali neki drugi čimbenici povezani s baterijom mogu potencijalno biti razlog za ovaj problem, prenosi Gizmochina.