in

LOLLOL LOVELOVE TUGYTUGY WOWWOW

Londonski muzej presvukao Trumpovu voštanu figuru u golfera

Nakon što je berlinski muzej Madame Tussauds prije nekoliko dana simbolično uklonio voštanu figuru Donalda Trumpa iz svoje postavke, londonski Madame Tussauds je njegovu figuru obukao u običnog golfera, nakon izbora Joea Bidena za predsjednika SAD, prenosi Hina.

Uprava muzeja je predsjednika u odlasku presvukla iz njegovog tipičnog modrog blejzera i crvene kravate u golf košulju boje lavande i prugaste pantalone, uparene s crvenom bejzbol kapom.

Da bi još snažnije istakla njegov odlazak iz Bijele kuće, muzejska uprava ga je postavila pokraj velike torbe s palicama za golf.

Trump je tokom vikenda, dok su se u nekim saveznim državama dugotrajno i u napetosti prebrojavali glasovi, a američki mediji prognozirali pobjedu njegovog protivnika na predsjedničkim izborima, dva puta primijećen na golf terenima.

– Donald Trump će od sada imati više vremena da se posveti svom omiljenom sportu – napisali su iz muzeja na Twitteru, nakon što su američki mediji proglasili rezultate izbora.

Osim američkih golf odmarališta, nekretninski mogul posjeduje i niz golf igrališta u Velikoj Britaniji i u Irskoj.

Poznato je da uprava muzeja brzo reaguje na aktuelne događaje. Početkom 2020. godine, princ Harry i njegova supruga Meghan vrlo brzo su odvojeni od ostatka kraljevske porodice, nakon odluke o povlačenju iz kraljevskih događanja.