in

LOLLOL LOVELOVE TUGYTUGY

Otkriven prljavi trik influensera kojim lažiraju luksuz

Otkriven je prljavi trik kojim se koriste influenseri kako bi ljudi mislili da imaju privatne avione.

Zanimanje influensera u većini slučajeva znači da ono što objavljujete na mrežama mora biti savršeno. Od onoga što jedete, u čemu spavate, trenirate, izlazite, čime se vozite. Naravno, imperativ je imati privatni avion, ili bar prijatelje koji sebi mogu da priušte ovaj luksuz – pa su slike iz takvog okruženja “obavezne” za sve glamurozne influensere.

Naravno, mnogi od njih nikada nisu ni prišli privatnim avionima, ali su našli način da javnost ubijede da ipak tako putuju svijetom. Naime, postoji studio koji je uređen kao unutrašnjost privatnog aviona, a koji influenseri mogu iznajmiti za slikanje.

Ovaj studio koristile su američke influenserke Kennedy Cymone, koja ima preko milion pratioca, kao i Azra Mian, koja ima oko 90 hiljada fanova na Instagramu.

 

View this post on Instagram

 

Happy Valentine’s Day from me and my bitch @corierayvon ♥️

A post shared by KENNEDY CYMONE (@simplykennedy_) on

 

View this post on Instagram

 

nExt StOp

A post shared by Azra (@azra_mian) on

Studio se iznajmljuje u Los Anđelesu preko platfome Peerspace, a sat vremena slikanja u lažnom privatnom avionu košta 64 dolara. Svaki detalj je savršeno odrađen da imitira avion – od okruglih prozora do specifičnog osvjetljenja.

 

View this post on Instagram

 

We love us 👼🏽 @azra_mian @mikeilaj

A post shared by The 7 Angels 👼🏽 (@thee7angels) on

Naravno, influenserke nigdje nisu navele da se radi o studiju, a ne pravom privatnom avionu – ali očigledno se na internetu prije ili kasnije sve sazna, pa će im se ovakva laž vjerovatno obiti o glavu. One već gube pratioce, a zasuli su ih i negativnim komentarima.

Ovo nije prva replika privatnog aviona – 2017. mediji su pisali o projektu The Private Jet Experience koji je kreirao umjetnik Meti Mo. On je također ponudio savršenu imitaciju luksuza, u vidu umjetničke instalacije koju je izlagao te godine na više lokacija širom svijeta.