in

Huawei ulazi na tržišta PC-a i monitora

Huawei bi uskoro mogao krenuti u osvajanje PC tržišta ako je vjerovati špekulacijama.

Možda se to događa zbog američkih sankcija, a možda zbog činjenice da se Xiaomi odlučio uključiti na tržište PC monitora.

Kako god, kineski gigant će imati širu ponudu, jer se neće zaustaviti samo na monitorima već će kreirati i svoje personalne računare. Koje će komponente biti u njima tek treba vidjeti, ali zna se da će monitori biti klasični “ravni” i zakrivljeni, što znači da će Huawei biti konkurent svima na tom tržištu.

Navodno, zakrivljene monitore će za Huawei proizvoditi TPV Technology, a za “ravne” će biti zadužen BOETV. Glavni motivi su njima osvojiti gaming tržište, koje je u Kini jako moćno te još uvijek nije ni blizu ispunjenja potencijala. Svakako, Huawei će se od te činjenice u dobroj mjeri okoristiti jer ta kompanija izaziva patriotske osjećaje kod potrošača, zato joj se okreću bez obzira na cijene i konkurenciju. A sve zbog američkih sankcija…

Što se personalnih računara tiče, Huawei će taj segment proizvodnje zapravo iskoristiti kako bi svijetu pokazao mogućnosti domaćeg softvera – kineskog. Ti računari će navodno imati UOS, kineski operativni sistem iza kojeg stoje China Electronics Group i Wuhan ShenZhiDuo Technology. Proizvodit će ga Foxconn, a glavna snaga računara bit će procesor HiSilicon 7nm Kunpeng 920 3211K.

Iako su sve ovo nagađanja, vrlo su moguća. Huawei želi testirati domaće softverske i hardverske mogućnosti, kako bi mogao zakoračiti u eru potpune nezavisnosti o američkoj te općenito zapadnoj tehnologiji. Samim tim, to bi trebala biti smjernica ostalim kineskim kompanijama.

A što će u konačnici biti od svega, mogli bismo saznati kroz narednih nekoliko mjeseci. Svakako, ovakva priča bi donijela mnoštvo zanimljivosti na svjetskom tržištu vezanom za tehnologiju.