in

LOLLOL LOVELOVE TUGYTUGY WOWWOW

Microsoft dobio rivala: Nova kompanija želi kupiti TikTok

Kompanija već ušla u preliminarne pregovore

Kalifornijska korporacija Oracle osnovana 16. juna 1977. godine, ima priliku da kupi aplikaciju TikTok na nivou SAD, Kanade, Australije i Novog Zelanda, a već je ušla u preliminarne pregovore s kineskom kompanijom ByteDance, koja je vlasnik ove popularne aplikacije, javlja Reuters.

Iako se uveliko pisalo o Microsoftu, kao potencijalnom kupcu, izgleda da je imperija Billa Gatesa, ipak, dobila ozbiljnog konkurenta.

Kako navodi Reuters, Oracle je o ovom pitanju razgovarao i sa nekim američkim investitorima koji već imaju vlasničke udjele u ByteDanceu. Međutim, iz Oraclea su odbili da komentarišu bilo šta vezano za ove navode.

Reuters je početkom avgusta pisao da je Twitter također kontaktirao ByteDance, kako bi izrazio zainteresovanost za preuzimanje američkih operacija TikToka, mada Microsoft i dalje “pobjeđuje” u ovoj trci.

Donald Trump je nedavno potpisao uredbu prema kojoj će američkim kompanijama biti zabranjene finansijske transakcije sa ByteDanceom, ukoliko u roku od 45 dana ne zaključi sporazum o prodaji operacija TikToka u SAD – nekoj od zainteresovanih američkih firmi.