in

LOVELOVE TUGYTUGY WOWWOW

Reperka Cardi B uradila intervju sa Joeom Bidenom: O zdravlju, rasizmu, besplatnom obrazovanju,…

Joe Biden je istakao važnost glasanja, naročito mladih ljudi

Reperka Cardi B nedavno je razgovarala s američkim demokratskim kandidatom za predsjedničke izbore ove godine u SAD, Joeom Bidenom, o zdravlju, rasizmu u Americi, besplatnom obrazovanju i smanjenju poreza.

Prvi put je izrazila nepovjerenje prema predsjedniku SAD Donaldu Trumpu. Nazvala ga je “konfuznim” i opisala kako se stalno osjeća prevarenom od vlade, prenosi Fox News.

– Kažite mi istinu, najgoru istinu – rekla je ona povodom situacije sa koronavirusom u SAD.

Joe Biden je istakao važnost glasanja, naročito mladih ljudi, kako bi Trump ostao predsjednik u samo jednom mandatu.

– U 2016. godini, ako ste imali između 18 i 24 godine, ako ste glasali u istom procentu kao i ostatak populacije, to bi bilo 5,2 miliona glasova više. Ne bismo tada imali Trumpa, imali bismo Hillary Clinton. Glasovi znače. Zato treba nastaviti ljudima pričati o tome zašto trebaju glasati. Vaša generacija bi mogla biti nosilac sljedećih izbora. Mogli biste dramatično promijeniti stvari ako bi izašli i glasali – rekao je Biden.

Cardi B je prvi put izrazila nepovjerenje i neslaganje sa predsjednikom Donaldom Trumpom, nazvavši ga “konfuznim”, i rekavši da se trenutno osjeća “kao da je vlada stalno vara”.

Ona je dodala da je najviše zanima “besplatan koledž i zdravstveno osiguranje”. Upitala je Bidena da li je svjestan da ljudi žele znati da li visoko obrazovanje i zdravstvena zaštita mogu doći bez povećanja poreza.

– Da, može. A način da to postignemo je da činimo praktične stvari, poput toga da osiguramo da svi moraju platiti svoj io. (Na primjer) nijedna korporacija ne smije platiti manje od 15% poreza. Ako ja postanem predsjednik, svako ko ima porodicu koja zarađuje manje od 125 hiljada (dolara godišnje) trebalo bi da ima besplatno obrazovanje – rekao je Biden.

Cardi je, također, pričala o njenim strahovima o bezbjednosti Afroamerikanaca u SAD, ali i bojaznima o sigurnosti njene dvogodišnje kćerke.

– Predrasude su opasne. One mogu biti početak građanskog rata. One čine da ljudima bude neprijatno među drugim ljudima. Niko ne želi da se osjeća kao meta. Niko ne želi neprijateljstvo. Svi žele, prosto, da budu to što jesu, da imaju tu svoju budućnost sa svojom djecom, i da njihova djeca imaju budućnost – rekla je Cardy.

Dobitnica Gremija je istakla da oni samo “vape za ravnopravnošću”, pravdom i fer igrom.

– To je sve… Mi samo želimo pravdu. Želimo da se osjećamo kao Amerikanci – rekla je Cardi, na šta joj je Biden rekao da je siguran da će do svjetske promjene doći u narednim generacijama.