in

LOLLOL LOVELOVE TUGYTUGY WOWWOW

AI robot dobio glavnu ulogu u Sci-Fi filmu vrijednom 70 miliona dolara

Japanski naučnici Hiroshi Ishiguro i Kohei Ogawa stvorili su robota koji nosi ime Erica

Za razliku od ljudi, roboti uglavnom ne pokazuju emocije jer ih ne mogu osjetiti. Upravo zato, pomislili bi da postoje određeni poslovi koje roboti jednostavno ne mogu preuzeti, no trebali bi razmisliti ponovo. AI robot izabran je u Hollywoodu za glavnu ulogu u Sci-Fi filmu.

Ovaj film će poduprijeti Bandit Capital Media, Happy Moon Productions i Ten Ten Global Media, a doprinijet će budžetu od 70 milijuna dolara za proizvodnju ovog filma, koji je jednostavno nazvan “b”. Iako ovo nije prvi put da je ulogu u filmu dobio robot, bit će to prvi put da je izabran AI robot za glavnu ulogu, piše Ubergizmo.


Japanski naučnici Hiroshi Ishiguro i Kohei Ogawa stvorili su robota koji nosi ime Erica i učili ju glumiti tako što su primijenili principe i metode glume na njen AI.

Prema riječima jednog od kreatora filma, Sam Khozea, „U drugim glumačkim metodama, glumci uključuju svoje životno iskustvo u uloge, a Erica nema životnih iskustava. Stvorena je od nule kako bi igrala ulogu. Morali smo simulirati njene pokrete i emocije kroz seanse jedan na jedan, kao što je to brzina njenih pokreta, razgovor o njenim osjećajima i treniranje razvoja karaktera i govora tijela”.

Radnja filma bazirana je na naučniku koji je otkrio opasnosti programa koji je kreirao za usavršavanje ljudskog DNK, istovremeno pomažući AI ženi koju je stvorio u bijegu. Bit će zanimljivo vidjeti kako će ovaj film proći i koliko će Erica biti uvjerljiva u ulozi. Dijelovi filma snimljeni su još 2019. godine, a ostatak snimanja očekuje se u Europi u junu 2021. godine.