in

LOLLOL LOVELOVE TUGYTUGY

Bivša supruga Eltona Džona tužila ga 32 godine nakon razvoda: On danas ima muža i dvoje djece

Bivša supruga engleskog pjevača, tekstopisca, pijaniste i kompozitora Eltona Džona (73) Renate Blauel (67), s kojom je bio u braku od 1984. do 1988. godine, ga je tužila iz još uvijek nepoznatih razloga

Bivša supruga engleskog pjevača, tekstopisca, pijaniste i kompozitora Eltona Džona (73) Renate Blauel (67), s kojom je bio u braku od 1984. do 1988. godine, ga je tužila iz još uvijek nepoznatih razloga.

Naime, prošlo je 32 godine od kako su se pjevač i Renate razveli, nakon čega je Elton priznao da je homoseksualac i oženio se sa muškarcem s kojim je usvojio djecu.

O Renate Blauel se godinama ne zna ništa, a sada su njeni advokati otkrili da je podigla optužnicu protiv slavnog pjevača, ali da detalje još uvijek neće otkrivati.

Renate i Elton su se upoznali 1983. godine dok je on snimao album “Too Low for Zero”, a ona u studiju radila kao majstor zvuka i izvori tvrde da su se odmah zavoljeli.

Vjenčali su se 1984. godine u Sidneju na Dan zaljubljenih, a rastali 1988. godine kada je Elton Džon konačno otkrio svoju pravu seksualnost i priznao da ne voli žene već muškarce.

Godinama se nije ništa znalo o njoj, dok Elton nije objavio autobiografiju u kojoj je govorio o njihovom odnosu i braku. Mnogi smatraju da ga je ona tužila jer je iznio detalje njihovog braka, za koje je ona željela da niko ne sazna.

Podsjetimo, Elton Džon je od 2005. godine oženjen sa kanadskim producentom Dejvidom Furnišom (57), s kojim je usvojio blizance. On je pozvao svoju bivšu suprugu Renate da upozna njegovu djecu, ali je ona taj poziv odbila, a pjevač poštuje njenu odluku i nije želio da je pritiska, o čemu je govorio o mnogim intervjuima.