in

Ovako će izgledati Atari VCS, konzola koja sada zapravo ima budućnost

Kad je Atari prošle godine najavio svoju Ataribox, a kasnije Atari VCS konzolu, mnogi su ju vidjeli kao mrtvu na dolasku. Konzola od 300 dolara koja će se bazirati na Linux (Ubuntu) operacijskom sistemu zvučala je suludo. Međutim, od tada se dogodilo nekoliko stvari.

Kao prvo, Valve je razvio Proton – stvarčicu s kojom neke igre za Windows OS rade i na Linuxu. Kao drugo, Google je najavio da će baza za njihovu Stadia platformu biti Linux, odnosno Vulkan API. Kao treće, Atari je odgodio izlazak svoje VCS konzole za jesen 2019. kako bi u nju stavio bolji hardver temeljen na AMD-ovim Ryzen i Vega arhitekturama.

Rezultat je taj da bi Atari VCS sada zapravo mogao imati neki smisao i možda ne bude totalno promašen proizvod.

Nedavno smo dobili i prvi pogled na konačni dizajn konzole. Drastičnih promjena naspram prvog dizajna nema. Konzola je sada malo povišena, USB 3.0 portovi su postavljeni tako da spajanje na iste bude lakše, a stražnji utor za SD karticu je uklonjen jer u Atariju vjeruju da to konzoli nije potrebno jer na nju možete spojiti eksterni hard disk. Promijenile su se i dimenzije konzole te su one sada sljedeće: 31,2 cm u širini, 14,9 cm u dubini te 5 cm u visini. (hcl.hr)