in

Gameri padaju s nogu, pogledajte kakva kondicija treba za ovaj esport

Bez obzira o kojem se esportu radi, većina gamera će priznati da se igrajući možete pošteno oznojiti iako se čitavo vrijeme praktički niste pomaknuli iz sjedećeg položaja. Međutim, postoji i esport nakon kojeg nećete moći hodati, a posebno je popularan na Dalekom istoku. Ovo je Dance Dance Revolution i svjetsko prvenstvo se održava krajem januara u Japanu pod pokroviteljstvom tvoraca igre Konamija.

Dance Dance Revolution franšiza nedavno je napunila 20 godina, a izlaskom posljednje igre u serijalu 2016. polako joj raste popularnost. Pogotovo u Aziji, ali postepeno i u ostatku svijeta. Zato se dva najbolja igrača iz Sjeverne Amerike od prošle godine mogu natjecati u završnici Konami Arcade Championshipa u Japanu. Pojednostavljeno, radi se o glazbenoj arkadnoj igri u kojoj igrači na ritmičke i vizualne znakove stopalima pritišću označena mjesta na platformi. Na popisu pjesama na koje igrači plešu nalaze se i neki globalni hitovi poput Wake Me Up od Aviciija te Happy od Parrella Williamsa.

Danas se općenito u esportu velika pozornost pridaje zdravlju igrača, i to ne samo tjelovježbi, već i prehrani te radu sa psiholozima. Kako bi mogli ostati fokusirani i mirni u izuzetno stresnim situacijama te igrati duži vremenski period, njihovo tijelo to mora moći podnijeti.