in

Samo 28 posto igrača je do sada uspjelo preći demo igre Resident Evil 2 Remake

Besplatna demo verzija nadolazeće igre Resident Evil 2 Remake dostupna je već nekoliko dana, a sudeći po statistici u koju su uključeni igrači koji su omogućili RE NET postavke prilikom igranja, igru je zaigralo 1,37 miliona igrača od kojih je samo dvadeset i osam posto uspjelo preći do kraja unutar dostupnih trideset minuta.

Ovaj demo dostupan je do 31. januara, a igračima nudi priliku da isprobaju igru na samo trideset minuta. To znači da nakon tih trideset minuta igranja, demo postaje nedostupan za dalje igranje. Neovisno hoće li igrači uspjeti preći demo ili ne, svi igrači bit će nagrađeni s novim trailerom igre.

Resident Evil 2 će stići na PlayStation 4, Xbox One i PC platforme 25. januara, a u pitanju je igra koja je u potpunosti napravljena iz početka uz pomoć RE Engine alata s ciljem dostavljanja kvalitetnih vizuala i “bogatijeg” iskustva. Za razliku od originala koji nudi statične kamere, ovaj Resident Evil 2 dolazi s dinamičnom kamerom i drugim promjenama kako bi održala osjećaj horora i za igrače koji su upoznati s većinom detalja iz originala.

 

 

(GamePerspectives.hr)