in

Pet najboljih igrica koje izlaze ovog mjeseca

Sudeći prema svim vijestima nova 2019. godina bit će odlična što se tiče gejminga. Zapravo, nova godina mogla bi biti još bolja i ispunjenija velikim hitovima, od kojih će neki početi pristizati već tokom januara. Ovo je pet igrica koje izlaze u januaru, a kojima se iznimno radujemo.

 

Tales of Vesperia: Definitive Edition

Jedan o najboljih i najljepših prošlogeneracijskih RPG-ova uskoro će se preseliti na sve aktuelne konzole i to u svome definitivnom obliku. Osim unaprijeđenih vizuala, Tales of Vesperia Definitive Edition nam donosi i potpuno novi sadržaj koji nije bio dostupan u originalnoj Xbox 360 verziji. Tu prije svega mislimo na dodatnu muziku, mini igre, kao i nove bosseve te potpuno novi Costume DLC – i više nego dovoljno da ovom ostvarenju pružimo šansu.

 

 

Onimusha: Warlords

Dok čekamo da se Capcom odluči (ili možda već jeste?) na istinsko uskrsnuće još jednog svog fantastičnog serijala, već sredinom januara stiže nam remaster prve igre iz istoga. Naravno, u pitanju je remaster PS2 klasika Onimusha: Warlords, igre koja je 2001. godine pokrenula lavinu nastavaka i osigurala Capcomovu još jednu veliku franšizu. Novo izdanje koje će ovaj put biti dostupno na svim aktuelnim platformama, donosi nam poboljšanu grafiku, dostupan Easy mode od samoga početka te podršku za analogno igranje, a predstavlja li isto možda uvertiru u još jedan veliki Capcomov comeback, ostaje nam da vidimo.

 

 

Vane

Dobar dio ekipe okupljene oko novoformiranog studija Friend & Foe, koja je radila na klasicima Fumita Uede kao što su Ico, Shadow of the Colossus i The Last Guardian, već nekoliko godina sprema nam svoj novi neovisni projekt – atmosferičnu open world fantasy avanturu Vane koja se bavi istraživanjem nepoznatog svijeta. O Vaneu i nakon nekoliko godina razvoja i dalje ne znamo gotovo ništa, a na osnovu nekolicine trailera utjecaj Uedinih hitova vidljiv je na svakom koraku – nadamo se da će i cijeli konačni dojam biti sličan.

 

 

Ace Combat 7: Skies Unknown

Za ljubitelje letenja i zračnih bitaka, nakon nekoliko godina pauze, vraća nam se i Ace Combat. Ace Combat: Skies Unknown će biti dosad najveća igra u serijalu te će igračima uz poprilično dugačku single player kampanju ponuditi i iznimno bogat multiplayer segment, u kojem će se naći čak i hibridni Battle Royale mod, a sve navedeno igrače bi trebalo zadržati ispred malih ekrana tokom cijele zime

 

 

Battlefleet Gothic: Armada 2

Battlefleet Gothic: Armada 2 će ove zime osobito razveseliti ljubitelje Warhammer 40,000 serijala, a za one slabije upućene, radi se o RTS adaptaciji Games Workshopove igre koja nam donosi spektakularne svemirske bitke smještene u Warhammer 40,000 univerzum. Očekuje nas svih 12 frakcija iz tabletop igre, tri velike kampanje, a tu je i potpuno novi upravljački sistem, znatno intuitivnije kontrole te veliki broj poboljšanja pojedinih elemenata iz originala. I više nego dovoljno za kvalitetan nastavak, zar ne?

 

 

(GoodGame.hr)