in

Francusko čudo: U tri godine postao je jedan od najboljih nogometaša u FIFA-i

Kylian Mbappe prošlog je mjeseca napunio 20 godina, a stupce svjetskih medija puni već neko vrijeme. Svjetsko prvenstvo u Rusiji na kojem je s Francuskom osvojio zlato, bilo je konačna potvrda da se radi o igraču s nevjerojatnim talentom, ali i fizičkim predispozicijama. Kako je Mbappe eksplodirao, zorno pokazuje i FIFA serijal u kojem se prvi put pojavio prije tri godine, a danas je jedan od najbolje ocijenjenih nogometaša u igri.

Mladi je Francuz očekivano izglasan u najbolju momčad godine u FIFA-i 19, a time je dobio i novu karticu u igri koju žele svi igrači FIFA Ultimate Teama, najpopularnijeg moda koji igraju milijuni igrača. Ukupna ocjena nove kartice je 97 od maksimalnih 99 koliko su dobili samo Luka Modrić, Cristiano Ronaldo i Leo Messi.

Međutim, spomenuti igrači su pošteno zagazili u četvrto desetljeće života, dok je Mbappe više od deset godina mlađi. Prvi put je uvršten u FIFA serijal kao igrač Monaca još u FIFA-i 16, s ukupnom ocjenom 65. U idućem izdanju igre ocjena je skočila na 71, a eksplodirao je nakon posudbe u PSG koja je uslijedila mjesec dana prije izlaska FIFA-e 18 u kojoj je dobio ukupnu ocjenu 83.

Prošle sezone zbog odličnih nastupa je dobivao i posebna izdanja kartica s boljom ukupnom ocjenom. Ulaskom u najbolju momčad godine, u FIFA-i 19 je dobio najbolju karticu otkako se pojavio u igri, s ukupnom ocjenom 97. Karticu s istom ocjenom je dobio i u FIFA-i 18 nakon osvajanja Svjetskog prvenstva, ali nova kartica sadrži bolje pojedinačne ocjene. Podsjetimo, najbolje ocijenjeni igrač u povijesti FIFA Ultimate Teama je Luka Modrić.

U tek nešto više od tri godine ocjena Mbappe je skočila sa 65 na nevjerojatnih 97 i danas je jedan od najbolje ocijenjenih nogometaša u FIFA-i, a ima tek 20 godina. Sve je to Francuz potvrdio i na terenu ove sezone. Za PSG je zabio 14 pogodaka u ligi i tome dodao još četiri u francuskom kupu i tri u Ligi prvaka s ukupno osam asistencija u svim natjecanjima. Mrežu je tresao i u posljednjem ligaškom nastupu protiv Ameinsa u pobjedi 3:0. U Ligi prvaka ćemo ga vjerojatno ponovno vidjeti 12. februara u utakmici osmine finala kada PSG gostuje kod Manchester Uniteda na Old Traffordu.