in

Minecraft ima više igrača nego Fortnite

Microsoft je sada potvrdio da Minecraft trenutno ima preko 91 milion aktivnih igrača, ostavljajući Fortnite u svojoj sjenci.

Do sada, Minecraft je prodat u preko 154 miliona kopija što igru čini drugom najpopularnijom koja je ikada kreirana (na prvom mjestu je Tetris).

Pored ovoga, Minecraft ima preko 100 miliona registrovanih igrača u Kini, regiji gde je igra dostupna besplatno, čime se baza za preuzimanje naslova povećava na preko 250 miliona.

Popularnost Minecrafta nije se smanjila u prethodnim godinama, a tokom 2018. godine je broj aktivnih igrača je povećan za 20 miliona. Ipak, potrebno je istaći da Minecraft nije ni blizu toga da bude profitabilan kao Fortnite, jer popularni Battle Royale naslov koristi mikrotransakcije.

Microsoft planira da dodatno profitira na Minecraftu tako što će kreirati više spin-off igara, uz Minecraft: Story Mode i Minecraft: Dungeons kao glavne primjere. Ne postoji Minecraft 2 u pripremi, a Microsoft/Mojang planiraju da nastave da objavljuju besplatan sadržaj za postojeću igru.

Naredno veće ažuriranje za Minecraft nosi naziv “Village and Pillage”, a dodaće nove tipove seljaka u igru. Ažuriranje će doneti i nove životinje, poput pandi. Ovo ažuriranje se očekuje tokom 2019. godine.