in

Prva erotska igra na Steamu zabranjena u 28 država, ali ne i u BiH

Izgleda da konačno odustajanje Steama od cenzure i zabrane distribucije igara za odrasle bez prethodnih izmjena nije mnogo pomoglo nekim igračima, jer je prvi naslov takve vrste, Negligee: Love Stories, od samog izlaska zabranjen u čak 28 zemalja svijeta.

Sami developeri, Dharker Studios, su u objavi napisali da igra jednostavno nije mogla proći “ispod radara” kod nekih država, baš iz razloga što nosi titulu prve igre na Steamu bez cenzure, a i sam pokušaj distribucije igre na takav način bi doveo do zakonskih posljedica po sam studio.

Iz studija su objavili da nisu u mogućnosti da kreiraju cenzurisanu verziju igre, jer je ona tako napravljena da bi se za potrebe safe for work verzije isjeklo čak 90 posto sadržaja, čime bi igra izgubila svoj smisao.

Developeri su objavili da nema zaobilazne putanje u ovom slučaju i da će igra ostati cenzurisana u državama koje možete pogledati ispod, a za budućnost planiraju izradu igara tako da one budu dozvoljene svuda, ali sa zakrpom za one koji vole sadržaj za odrasle.

Države u kojima je zabranjena:

Japan,
Malezija,
Bocvana,
Egipat,
Maroko,
Nigerija,
Južnoafrička republika,
Sudan,
Uganda,
Bangladeš,
Kina,
Liban,
Južna Koreja,
Pakistan,
Saudijska Arabija,
Turkmenistan,
Bjelorusija,
Island,
Ukrajina,
Rusija,
Australija,
Papua Nova Gvinejaa,
Indonezija
Gvajana,
Irak,
Dubai,
Njemačka