in

Playstation 4 postao je stabilan da ne može biti stabilniji

Iako zakrpe sa sobom uglavnom donose različite inovacije, to je politika s kojom se Sony ne bi složio.

Playstation 4 danas je dobio 6. verziju svog sistema koja je uspjela u tome da u vrlo malim gabaritima od svega 400 megabajta uvede brojne promjene kao što je poboljšanje stabilnosti i… apsolutno ništa više.

verziji 6. priča se već gotovo dva mjeseca kad je bilo potvrđeno da će redovni Playstation 4 i Playstation 4 Pro tokom svog životnog vijeka dobiti najmanje još jednu veliku zakrpu, a danas je iščekivana zakrpa napokon stigla pa – jeste li zadovoljni?

Poboljšanje stabilnosti nešto je čega se Sony vrlo ozbiljno uhvatio. Velik broj redovnih zakrpi nije donosio ništa drugo osim upravo tog poboljšanja. Igrači su različite inovacije kao što je mijenjanje slike pozadine, upravljanje mapama, poboljšanje sistema tražili godinama prije nego što su im zahtjevi uslišani, potpuno nesvjesni toga da Sony radi na mnogo važnijim stvarima ispod haube konzole.

Novom velikom zakrpom stabilnost je sistema tako napokon dovedena do dosad zacijelo neviđenih granica. Playstation 4 od danas je stabilniji nego ikad.