in

Blackout mod bi mogao sadržavati pogled iz trećeg lica

Treyarch je kroz različite intervjue kojima je najavljivan Call of Duty: Black Ops 4 nastojao prikazati Blackout mod kao unikatnu i njihovoj tradiciji prilagođenu dozu battle royalea. Između ostaloga, govorilo se tako da će taj isti recimo biti specifičan po upotrebi isključivo pogleda iz prvog lica, što bi bilo u duhu tog serijala.

Istovremeno, Treyarch je odlučio slušati i igrače. Oni su, odigravši probnu verziju na Playstationu 4, naravno imali neke svoje zaključke i ideje o tome kako bi mod trebao izgledati. Jedna od predloženih ideja, ona o kojoj u Treyarchu trenutno razmišljaju, jest da se u mod ubaci mogućnost igranja iz trećeg lica.

Riječ je o možda najkontroverznijoj od predloženih ideja koje su završile na razmatranju. Igrači su ponudili dosta prijedloga – htjeli bi vidjeti veću raznovrsnost u ponuđenim tipovima mečeva, olakšano lootanje pri kojemu ne bi bilo potrebno gledati u predmet, poboljšanje balansa… No, dok su to sve promjene na, nazovimo to tako, mikrorazini, ubacivanje pogleda iz trećeg lica moglo bi podosta narušiti koncepciju čitave igre.

Usprkos potencijalnim zavrzlamama i problemima koje bi naglo uvođenje sasvim nove mehanike moglo polučiti, u Treyarchu smatraju da bi ona mogla biti korisna za njihov naslov. Da se čitava stvar ipak ne bi sasvim otela kontroli, a njihov projekt nakon obećavajućeg starta pao preko prve prepreke, o tome će se još jedno vrijeme razmišljati. Dok bi se neke od zatraženih stvari mogle pojaviti već u kasnijim probnim verzijama, pojava trećeg lica (ako je uopće bude) vjerojatno će biti sačuvana tek za završnu verziju igre.