in

Fortnite više nije prvi! Dvije legendarne igre ponovo na vrhu Twitcha

Čini se kako histerija koju su izazvali PUBG i Fortnite polako jenjava.

Gamerski je svijet jednostavno poludio za battle royale žanrovima. Sve je počelo probojom igre H1Z1, a onda je uslijedio PUBG i ludilo je počelo.

Ipak, tek kada je Fortnite stekao ogromnu popularnost i to kada je svjetski poznati reper Drake igrao ovu igru sa gejmerskim legendama Ninjom i KimDotComom, žanr battle royale igrica ovladao je svijetom.

Danas Fortnite, osim Drakea i gamera, igraju mnogi fudbaleri (Zlatan Ibrahimović, Harry Kane, Delle Ali, Antoine Griezmann…).

Ipak, iako se donedavno činilo kako je Fortnite neprikosnoven, čini se kako se stvari polako vraćaju na staro.

Naime, jedna druga velika fudbalska zvijezda na Instagramu je više puta poručila kako je Fortnite “igra za djecu”, te je pozvao druge fudbalere da se oprobaju u “pravom izazovu”.

“Counter Strike. To je igra. A ne ove dječije pucačine”, smatra brazilski reprezentativac Neymar, inače profesionalni igrač CS:GO.

I čini se kako je sve više onih koji misle kao Neymar.

Prema podacima Twitcha, trenutno najpopularnija igra na ovoj streaming platformi je upravo CS:GO koji posmatra 260.353 gledaoca.

Fortnite više nije ni na drugom mjestu, gdje ga je pretekla još jedna legendarna igrica. World of Warcraft na Twitchu gleda 84.283 osoba.

Fortnite je pao na treće mjesto (72.496), četvrta je League of Legends (66.835), a na petom mjestu po gledanosti je PUBG (51.756).

(Noob.ba/Anubis)