in

Danas je “Dan videoigara”!

Danas slavimo dan videoigara! Moramo priznati da isprva nismo znali da takvo nešto postoji, ali stvar je u tome da je slavljenje tog dana tradicija koja potječe iz SAD-a.

Ondje se to naziva “National Video Games Day” i najbliže je što imamo slavljenju videoigara, s obzirom da ne postoji međunarodni dan videoigara. Za sada.

Sam događaj datira do 1991. godine kada se održavao 8. jula. Od 1994. pomaknut je na 12. juli, pa zatim godinu dana kasnije na 10. septembar i od 1997. obilježava se na današnji datum. Dan videoigara bio je spomenut u američkoj publikaciji Chase’s Calendar of Events. Doduše, nigdje se ne spominje ko je prvi odlučio da će se postojanje videoigara uopće slaviti.

Prema prvom službenom opisu, ovaj dan je za djecu svih uzrasta koja uživaju u videoigrama. U opisu se spominje i sponzorstvo Davida Earlea, predsjednika Kid Vid Warriorsa, ali misterij je, čak i u doba interneta, tko je taj tip. Međutim, pravila obilježavanja dana videoigara jasna su sama po sebi.

Videoigre je najbolje slaviti igranjem. Od ostalih aktivnosti možete se vratiti nekim starim igrama iz svoje mladosti, možete se pridružiti nekoj gaming zajednici ili pak pogledati neki film o videoigrama.

Jedan od takvih dokumentaraca prenosimo vam upravo u ovom tekstu.