in

EA počeo objavljivati ocjene igrača na FIFA 19: Saznajte gdje se nalazi Džeko i šta će biti sa Pjanićem

Kompanija EA Sports, koja stoji iza serijala FIFA, počela je sa otkrivanjem 100 najbolje ocijenjenih nogometaša u novopm serijalu planetarno popularne nogometne simulacije.

Koliko je FIFA serijal jak, možda najbolje govori podatak kako se “stvarni” nogometaši ljute ili raduju na socijalnim mrežama kada im EA Sports objavi ocjenu na FIFA.

Ove godine EA Sports je to odlučio uzeti kao motiv za promociju otkrivanja ocjena pa su složili dosta zabavan video i angažirali hrpu poznatih nogometaša kako bi se istovremeno sprdali s tim nezadovoljstvom, ali i napravili promociju za FIFA 19.

Otkrivanje ocjena počelo je danas i trajaće cijelu ovu sedmicu, a do sada je otkriveno 20 igrača, na pozicijama od 100. do 80. mjesta.

Kapiten nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine Edin Džeko nalazi se na 92. poziciji, sa ukupnom ocjenom od 85.

Zanimljivo, na danas objavljenoj listi nalazi se još jedan igrač bh. korijena, čija je pozicija prilično loša. Za njegove standarde, naravno. Naime, Zlatan Ibrahimović je pao 98. poziciju.

Miralem Pjanić još nije objavljen, što znači da ćemo zvijezdu Juventusa gledati sa znatno boljim ocjenama na FIFA 19, a Pjanić će, to je sasvim sigurno, biti najbolje ocijenjeni bh. igrač u očima EA Sportsa.