in

Istina je – Fortnite na Androidu neće se instalirati preko Google Play trgovine

Predsjednik Epic Gamesa potvrdio je glasinu od ovog tjedna i poručio kako će se Fortnite na Android uređajima instalirati izvan Google Play usluge.

Jednom kad se Fortnite Battle Royale ovoga ljeta pojavi na Android uređajima, ne trebate ga tražiti na Google Play trgovini za aplikacije. Naime, portal Eurogamer potvrdio je izravno s predsjednikom Epic Gamesa raniju glasinu da se Fortnite na Androidu neće instalirati klasičnim putem. Umjesto toga, igra će se morati preuzeti na službenim stranicama putem internetskog preglednika, te ćete za instalaciju morati prihvatiti da tu aplikaciju instalirate na vlastitu odgovornost.

Kako smo i ranije pisali, ovaj potez tvoraca Fortnitea čisto je financijske naravi. Google za sve mikrotransakcije u aplikacijama na Google Play trgovini uzima 30 posto od ostvarene zarade, što se tvorcima najpopularnije igre ne sviđa, pogotovo jer će na ovoj F2P igri dnevno zarađivati desetke, ako ne i stotine miliona dolara.

Premda ovo za Epic Games ima jasnu financijsku računicu, za korisnike Androida ipak nije najbolje rješenje. Naime, preuzimanje instalacije za igru bit će sigurno samo sa službene stranice. Ako neko zaluta na internetu pa navodni Fortnite za Android skine s neke lijeve stranice, postoji mogućnost da će preuzeti neki zloćudni softver maskiran u Fortnite. A s obzirom da Fortnite pretežno igra mlađa publika, kreatori zloćudnog softvera jedva čekaju da iskoriste tu činjenicu.

Druga stvar je što Fortnite ovim potezom neće dobiti korisničke recenzije te se na jednom mjestu neće moći vidjeti koliko je Android verzija dobro prihvaćena među igračima i kakve su kritike za nju.

Usput rečeno, Epic Games još nije napravio službenu listu Android uređaja koji će podržavati igru, ali prema procjenama kažu da će od 2,5 milijardi Android uređaja njih 250 miliona biti spremno za pokretanje Fortnitea.

(HCL.hr)