in

Slijepi gejmer ima više od 7.600 killova u CoD: WW II

Ne treba trošiti riječi da bi se objasnilo kako može da izgleda život osoba sa hendikepom, ali zato uvijek izazove oduševljenje kada one koji se nađu u takvoj životnoj situaciji to ne ometa da budu uspješni i uživaju u onome što vole.

YouTuber i Reditor (član zajednice globalnog inernet foruma Reddit) poznat pod pesudonimom “TJ The Blind gamer” prije nekoliko dana se, upravo na Redditu, pohvalio svojim sjajnim rezultatom.

On je do sada uspeo da sakupi više od 7.600 pogodaka u popularnoj pucačkoj kompjuterskoj igri Call of Duty: WWII, što je za nekoga ko je potpuno slijep zaista nevjerovatan podatak.

TJ je na Reditu i Jutjubu objasnio i to kako, uprkos svom hendikepu, uspijeva da igra kompjuterske igre. On se uglavnom oslanja na svoj sluh, koji mu omogućava da se orijentiše u igri, da odredi gdje se nalaze protivnici i u kom pravcu treba da puca.

On, inače, nije od rođenja slijep, već je vid izgubio sa 19 godina. Prije toga on je mnogo igrao Call of Duty igre, zbog čega sada, uz pomoć sluha i prethodnog iskustva, izuzetno sposoban da se dobro orijentiše u igri.

Na svom YouTube kanalu TJ je postavio snimak u kome detaljnije objašnjava kako se orijentiše u igri i na koji tačno način koristi sluh da bi igrao jednu od najpopularnijih kompjuterskih “pucačina”.