in

Dead Island 2 je još uvijek u planu

Vlasnici Dead Island franšize najavili su kako budućnost tog serijala definitivno nije samo u mobilnom naslovu Dead Island: Survivors.

Serijal Dead Island imao je odličan start 2011. godine, ali je do 2014. zapao u probleme. Nakon dosta lošeg Escape Dead Islanda i otkazanog Epidemica, neizvjesna je bila i sudbina Dead Islanda 2, čiji je razvoj započeo studio Yager Development, a projekt je potom prebačen ekipi Sumo Digital. Gotovo četiri godine nismo vidjeli ništa od te igre, no izdavačka kuća Deep Silver uvjerava nas kako je projekt još uvijek živ.

Na službenom Twitter kanalu Dead Island serijala obećano je da ćemo konkretne materijale iz te igre vidjeti malo kasnije ove godine, a do tada nam preostaje igrati Dead Island: Survivors, novu mobilnu igru koja je najavljena ovoga tjedna. Ako su vam mobilni zombiji odbojni, šanse su da ćemo Dead Island 2 u reanimiranom stanju vidjeti tokom osmog mjeseca kada se održava Gamescom sajam.

Razlog zašto Dead Island 2 kasni leži u tome što ekipa Sumo Digitala uz tu igru paralelno razvija još dva naslova – Team Sonic Racing i Crackdown 3. Premda se radi o studiju koji broji oko 500 zaposlenika, čini se kako su im tri velika projekta u isto vrijeme ipak prevelik zalogaj.