in

PUBG gubi na svim frontovima od Fortnitea

Ne ide im na serverima, ali ni na sudu. Tvrtka u čijem je vlasništvu popularni PUBG predomislila se oko sudske tužbe za Fortniteovu navodnu krađu ideje.

Početkom godine južnokorejska podružnica tvrtke Bluepoint pod nazivom PUBG Corp podigla je optužnicu protiv Epic Gamesa te pritom, kako se čini, ispalila ćorak. Iz nepoznatog razloga nakon šest mjeseci u PUBG Corpu su odustali od tužbe u kojoj se je Epic Games teretilo za krađu intelektualnog vlasništva te tako upisali još jedan poraz na bojištu.

Nagađa se da bi razlog zašto se odustalo od sudskog procesa mogao biti sadržaj optužnice u kojoj se Epic Games navodno nije smatralo krivim za krađu sadržaja već ideje. Ne samo da je idejno vlasništvo sklizak teren sam po sebi, nego je u slučaju battle royalea dodatno nategnuto kako je uopće moguće nekog optuživati za krađu koncepta koji se je ionako pojavio već davne 2000. godine u istoimenom filmu, a u igrama i nekoliko godina prije pojave PUBG-a.

Iako još uvijek nije poznato je li spor možda riješen izvan suda, ova se je tužba više se doimala poput očajničkog pokušaja da se PUBG nekako “vrati u igru”.

Fortnite u popularnosti raste iz dana u dan; danas ga igra više od 125 miliona ljudi, a brojem igrača svojeg je konkurenta pretekao već u trećem mjesecu ove godine.