in

Halo će ipak dobiti svoju TV seriju

Još davne 2013. godine Microsoft je u sklopu svoje “TV, TV, TV” inicijative za Xbox One konzolu najavio igranu seriju prema SF serijalu Halo.

Na toj seriji trebala je raditi produkcijska kuća Stevena Spielberga, no čitav projekt došao je pod upitnik nakon što je 2014. Microsoft ugasio svoj Xbox Entertainment Studios. Ipak, kako je u Halo seriju očito uložen neki kapital, od ideje se nije odustalo, a prava na seriju otkupila je televizijska kuća Showtime.

Sada je ista kuća napokon najavila nešto konkretno. Halo serija će se dogoditi i imat će ukupno deset epizoda u trajanju od sat vremena za svaku, barem u prvoj sezoni. Izvršni producent i scenarist serije bit će Kyle Killen (Lone Star, Awake), dok će većinu epizoda režirati Rupert Wyatt koji je radio na Rise of the Planet of the Apes.

Predsjednik Showtimea David Nevins kaže kako je Halo njihova najambicioznija serija do sada i obećava fanovima Halo videoigara da će ih ova adaptacija očarati. Neke od najpopularnijih serija u produkciji Showtimea do sada su bile Homeland, Ray Donovan, Penny Dreadful, Dexter i nedavno uskrsnuće Twin Peaksa.