in

The Elder Scrolls 6 i Starfield bit će isključivo single-player igre

Bethesda je jedna od rijetkih ekipa koje se još uvijek drže “staromodnog” single-playera. Iako imaju igara s kojima pucaju na multiplayer (Quake Champions, npr.), većina njihovih naslova (Dishonored, The Evil Within) uglavnom pružaju solo iskustva.

To bi se uskoro trebalo promijeniti jer će Fallout 76 biti online igra preživljavanja, a Wolfenstein: Youngblood imat će kooperativni način igranja.

U Bethesdi su očekivali kako će ovo kod njihovih fanova izazvati sumnju, ako ne i paniku, a jedan od načina na koje su htjeli smiriti svoje fanove uključivao je najave dvaju novih projekata – Starfielda i The Elder Scrollsa 6. Obje te igre dosta su daleko od dovršetka i postavilo se pitanje zašto su uopće najavljene ako nam Bethesda nema ništa konkretno za prikazati. Odgovor na to ponudio je potpredsjednik marketina u Bethesdi, Pete Hines, u intervjuu za FZ.se.

– “Htjeli smo reći: gledajte, radimo novi IP, SF tematike i epskog single-playera… to je single-player igra, tačka. To nam pomaže da uvjerimo ljude; gledajte – [online] nije nešto što ćemo raditi zauvijek. Idući put napravit ćemo igru koja je samo single-player, i da, doći ćemo do Elder Scrollsa 6. Proći će neko vrijeme dok budemo spremni pričati o tim igrama jer želimo da vrijeme između pričanja o njima i njihovog izlaska ne bude dvije ili tri godine. To ljudima daje bolju ideju oko toga gdje idemo i razumijevanje na čemu studio radi i što pokušava napraviti – poručio je Hines.