in

Gears 5 će na PC-u imati divljački visok fps

Gears of War serijal uvijek je nastojao pomaknuti granice što se tiče prezentacije. U eri Xbox 360 konzole bio je to najbolji demonstrator Epicovog Unreal pokretača treće generacije. Iako je serijal u međuvremenu prešao u ruke Microsofta i razvojnog tima The Coalition, tradicija dostavljanja vizualne raskoši se nastavila s četvrtim dijelom, a kako nam je nedavno obećano, nastavit će se i s peticom. Da stvari budu još uzbudljivije, Coalition za Gears 5 obećava najljepši svijet koji smo do sada vidjeli u Gearsima.

No, developeri neće ciljati samo na raskoš u dizajnu i efektima već i na ljepotu ukupnog izvođenja igre. S obzirom da Microsoft ima trenutno najsnažniju konzolu na tržištu, Gears 5 bit će im “pokazivanje mišića” te će se na Xbox One X vrtjeti u 4K rezoluciji na 60 sličica po sekundi.

No, Gears 5 će kao Xbox Play Anywhere naslov biti dostupan i u PC verziji za Windows 10, što će biti interesantno jer se igra iz temelja radi upravo za PC, a developeri obećavaju da ćemo ju uz odgovarajući hardver igrati i na 120 sličica po sekundi.

Developeri iz The Coalitiona tvrde kako su dosta toga naučili iz Gears of Wara 4 pa će sve vještine optimizacije iskoristiti i na petici. Inače bismo sumnjali u taj njihov optimizam, no spomenuti Gears 4 bio je iznimno dobro optimiziran te je i dan danas jedna od najljepših igara na PC-u, bez obzira što je često zanemaren zbog činjenice da se prodaje isključivo na Microsoftovoj trgovini.