in

Ubisoft na udaru fanova: Je li Assassin’s Creed Odyssey stara čokolada zamotana u novi omot?

Nakon godina neumornog štancanja Assassin’s Creed serijala, Ubisoft je odlučio uzeti godinu dana pauze i prošle nam je godine servirao novu igru podnaslova Origins koja je ponovno oduševila igrače diljem svijeta, kao i našeg Ivicu koji nije mogao pronaći dovoljno riječi hvale za igru.

Odmah se nametnulo pitanje hoće li se Ubisoft vratiti na svoje stare staze što se tiče ciklusa izdavanja novih Assassin’s Creed igara, a odgovor smo dobili već na ovogodišnjem E3-ju.

Najavljen je Assassin’s Creed Odyssey, a bit će to igra koja se nastavlja na Origins i novi smjer kojeg je isti uspostavio. Prvi ćemo puta tako imati izbor odabira spola našeg lika (imamo dva ponuđena lika), a i novi RPG elementi u vidu dijaloškog kotača te romansi su uključeni u igru. Radnja igre smještena je u antičku Grčku, a prati ćemo priču spartanskog vojnika/inje. Na prvu možda čak i zvuči kao dosta novosti, ali prvi gameplay prikaz nametnuo je logično pitanje… radi li se zapravo o reskinu Originsa kako bi Ubisoft izvukao još koju kunu iz naših džepova?

Korisnici diljem interneta svakako misle da je tako, a dovoljno je baciti oko na Reddit ili ikoji gaming forum većeg kalibra gdje je velika većina komentara o tome kako se upravo radi o istoj igri, pomalo uljepšanoj i gurnutoj na scenu da se zgrne dobra lova.

Ništa drugačije nije ni s novim šesnaestominutnim gameplay prikazom koji je ugledao svjetlo internetske pozornice, pa tako korisnici diljem interneta navode činjenice kako su brodovi identični onima u Originsu, kao i same mehanike upravljanja istima. Nadalje, govori se i o tome kako je combatsistem čak ustuknuo korak unazad u odnosu na Origins, a neki idu tako daleko pa govore kako smo Odyssey trebali dobiti kao DLC proširenje za Origins.

Sličnih kritika ima na tone, a svi znamo koliko je internet „vruće“ mjesto za slične rasprave i njihov razvoj. Ima li istine u tim kritikama, najbolje je da provjerite sami, a isto tako i odlučite o tome hoćete li podržati studio koji već tri godine naporno radi na igri, ili ih kazniti spremanjem svojih novčanika zbog navedenih razloga.

Kako će se situacije oko igre rasplesti saznajemo već 5. listopada.