in

Nintendo i Microsoft provociraju igrače na PlayStationu uz pomoć Minecrafta

Nintendo i Microsoft udružili su snage u promoviranju cross-platform multiplayera na primjeru Minecrafta te na taj način bocnuli Sony koji istu mogućnost ne želi omogućiti korisnicima PlayStationa.

Budućnost mrežnog multiplayera zasigurno je u cross-playu odnosno cross-platform igranju. U teoriji zvuči sasvim razumno da bi igrači istu igru trebali moći igrati jedni s drugima neovisno o tome na kojim ju platformama igraju. No, u praksi danas svega nekoliko igara (Fortnite, Minecraft, Rocket League i sl.) podržava cross-play uz jednu vrlo bitnu napomenu – nijedna od tih igara na PlayStation 4 konzoli nema pravi cross-play.

Sony je trenutno onaj tip roditelja koji svome djetetu ne dopušta da se igra “izvan kuće” s drugom djecom, jer što bi se igrao vani s tim prljavcima kad isto može i unutar kuće s bracom i sekom. Ne zna se što je smješnije – to kako iz Sonyja pokušavaju opravdati svoj stav potpuno bedastim argumentima koji ne drže vodu, ili to kako Microsoft i Nintendo kao “autsajderi” koriste ovu priliku kako bi zajedničkim snagama stavili Sony u još neugodniju poziciju pred korisnicima PlayStationa.

Eto, ko bi rekao da će Nintendo na svojem službenom kanalu jednoga dana imati video u kojemu se vidi igranje na Xbox One kontroleru, a da će Microsoft promovirati svoju igru na Nintendovoj konzoli. Bez obzira koliko ovo čudno zvučalo, upravo se to i dogodilo u novom traileru za Minecraft, a nije teško zaključiti ko je u cijeloj ovoj priči ispao klinac s kojim se niko ne želi igrati.

 

(HCL)