in

Red Dead Redemption 2 možda ipak dolazi na PC

PC igrači su na nogama nakon što je jedan bivši programer Rockstar Leedsa otkrio kako je radio na PC verziji Red Dead Redemptiona 2.

Ne gubite nadu PC gameri – Rockstar vam se možda smiluje i dostavi PC verziju nadolazećeg hita Red Dead Redemption 2. Imajte na umu da još ništa nije službeno potvrđeno po tom pitanju, ali nekome je navodno pobjegao jedan sitni podatak.

Jedan od programera koji je radio u Rockstar Leedsu do 2016. godine u svom životopisu na Linkedinu naveo je kako je između ostaloga radio i na Red Dead Redemptionu 2 – za PC. Moguće je da se lik jednostavno zabunio, ili je htio skrenuti pozornost na sebe, a moguće je i ono treće – da će PC verzije Red Dead Redemptiona stvarno biti… jednom. Definitivno ne ove godine, ali možda ipak jednoga sunčanog dana.

Da stvari budu izglednije, ključno je što se ovdje spominje Rockstar Leeds koji je bio zaslužan za prebacivanje LA Noirea na PC, a kasnije i Grand Theft Auta 5, koji je također potvrđen za PC na sličan način – dok smo još bili u neizvjesnosti hoće li ikada doći na tu platformu.

Čelnik izdavačke kuće Take Two Interactive pod čijim je vlasništvom Rockstar, nedavno je izjavio da je PC za njih vrlo važna platforma, tako da još uvijek nije isključeno da bi RDR2 mogao doći i u superiornoj verziji. Ako do toga i dođe, ne bi to bio prvi slučaj da se Rockstarova igra na PC-u pojavi nakon izlaska na konzolama. Takva nam je praksa, uostalom, poznata već više od 15 godina.