in

Najavljen novi Command and Conquer, fanovi razočarani

Kultni serijal strategija koji stvorio Westwood Studios, Command and Conquer, je svojim dugim postojanjem zauzeo posebno mesto u srcu svih fanova žanra, koji su uz igre ovog serijala proveli najbolje godine tokom 90-ih i prve polovine dvijehiljaditih, uz takve legendarne igre kao što su Red Alert 1 i 2, Generals i druge.

Ali izgleda da Electronic Arts ne bi bio EA da se uvek bar malo “ne potrudi” da razočara svoje fanove, a ovoga puta je to stiglo u vidu najave nove Command and Conquer igre posle osam godina i nesrećnog Command & Conquer 4: Tiberian Twilight.

Zašto razočarenje, kada je u pitanju voljena franšiza? Pa, kao što možete videti i u naslovu vijesti, u pitanju je igra za mobilne telefone, što je stvorilo veliki talas razočernja fanova, koji su se potajno nadali novoj klasičnoj real-time strategiji za PC.

Electronic Arts je predstavio Command and Conquer: Rivals, strategiju u realnom vremenu koja na mobilne uređaje donosi kompetitivne bitke formata 1 na 1, gdje će biti moguće mobilisati ogromne armije i koristiti strateško umjeće kako bi izvojevali pobjedu. Format je takav da biramo komandante kojima upravljamo, zatim pravimo statične baze i razvijamo armiju kako bi uništili bazu protivnika, ili direktnim napadom ili lansiranjem nuklerne rakete.

C&C: Rivals trenutno nema datum izlaska, ali je poznato da igra dolazi na iOS i Andorid telefone, a putem glavnog sajta se možete registrovati za obaveštenje kada igra postane dostupna.

Iako igra možda i može da prođe kao zanimljiva mobilna strategija, prosto ne može da se otmemo utisku koliko je pogrešno nazvati je po Command & Conquer serijalu, jer na neki način predstavlja otvoreno sipanje soli na ranu svih fanova serijala, ali i u praktičnom smislu loš marketinški potez, jer je u potpunom raskoraku sa onim što fanovi c&c serijala žele i na taj način se prosto baca sjenka na samu igru i njen gejmplej, jer je stvorena atmosfera razočarenja i mržnje u samom startu, što u ostalom govori i odnos “lajkova” i “dislajkova” na ovim zvaničnim trejlerima.