in

We Happy Few zabranjen je u Australiji zbog pilula sreće

We Happy Few je psihodeličan horor kanadskog indie developera Compulsion Games, koji stanovnike proceduralno generiranog engleskog gradića Wellington Wellsa tjera da gutaju pilule sreće.

Jednostavnije rečeno, ova igra temelji se na ideji da patvoreno veselje znači život u imaginarnoj utopiji, a skretanje ka istini i slobodi od gutanja lažnih tableta vodi ravno u smrt.

We Happy Few krije se iza Early Access platna već gotovo dvije godine, no Kanađani su nam obećali da ćemo njegovu punu verziju doživjeti ovoga ljeta. Međutim, to se ne odnosi na sve igrače.

Konkretno, Australski odbor za klasifikaciju, koji je inače poznat po strogim zakonima u vezi videoigara, odbio je dati zeleno svjetlo hororu s elementima preživljavanja što znači da isti ne može biti legalno prodavan u njihovoj državi.

Glavni razlog za uskraćivanje klasifikacije odnosno odbijanje lansiranja We Happy Few je droga te korištenje iste što igra ključnu ulogu u spomenutom naslovu, a u potpunosti je opisan na sljedeći način:

„Videoigre koje prikazuju, izražavaju ili se na neki drugi način bave pitanjima seksa, zlouporabe droga ili ovisnosti, kriminala, okrutnosti, nasilja ili gnjusnih ili okrutnih fenomena na takav način da vrijeđaju standarde morala, pristojnosti i ispravnosti koji su općeprihvaćeni u zdravorazumskoj zajednici ne smiju biti klasificirane“.

(HCL.hr)